ИНСТРУКТОРИ

Памбос

Роден на 13 Февруари 1973 г. в Никозия (Кипър). От 10 годишен започва да изучава Гръцки и Кипърски народни танци, в най-известната танцова школа на острова. От 15 годишен започва участиятата си като солист танцьор на всички прояви на танцовата школа в много държави (Англия, Испания, Франция, Италия, Холандия, Русия, Южна Африка, Канада, Гърция, Швеция и др). През 1995 г. специализира Джаз балет, фламенко, латино и социални танци (Салса) във “Pine Apple Dancing School – London”. През 1996 се записва като редовен студент към Националната Спортна Академия – София. Дипломира се през 2001 г. с отличие по специалността “Спортни танци и физическо възпитание”. По време на следването, усилено се занимава със спортни танци при Златин Костов. През 1997 г. специализира фламенко в мадридската школа “Amor de Dios”, по това време изучава и Cuban Salsa. Основава първата си школа за латиноамерикански танци и салса през 1998 г. През лятото на същата година заминава за Куба където специализира “Salsa Casino Rueda” към “Casa de cultura” при Muladas de Fuego (Tropicana) за AfroCuban стил, след което при Williams и легендарния Tony Menendes – преподавател на Chayanne (Dance with me). През 1999 г. участва в семинар по фламенко и салса във “Amor de Dios”. Същата година режисира първият си спектакъл “Зовът на танца” в който освен като автор и режисьор участва и като солист. Премиерата състояла се в зала 2 на НДК се увенчава с голям успех. По същото време изнася редица представления със свои ученици из цяла България. През 2001 г. след отличното си дипломиране получава покана за докторантура на тема “Психологическа подготовка на танцьорите”. Започва да преподава в Националната Спортна Академия – Социални и Гръцки народни танци. От същата година стартира предаването “Латино” по Демо ТВ. През Май 2003 г. Памбос и Мария сформират група Los Pambos, с която участват като изпълнители и инструктори на множество международни салса фестивали в Лондон, Марсилия, Цюрих, Прага, Милано, Хамбург, Берлин, Женева, Париж, Атина, Виена, Истанбул, Букурещ, Констанца, Кан, Бесанкон, Монако, Лос Анджелес, Маями, Ню Йорк и т.н. От април 2004 г. Памбос е и международен салса съдия – 04.2004 Milano Salsa Open cuban and puerto rican division. Памбос и Мария са единствените изпълнители от Балканите поканени на LA Salsa Congress. През Април 2005 Памбос и Мария са поканени в хореографският екип на танцувалните сцени към американската филмова продукция “Черната Далия” с режисьор Брайън Де Палма. След успешното представяне на Памбос и Мария в шоуто на Слави през Октомври 2006, те получават покана за участие в хореографския екип (а Памбос и да журира) към проекта на Слави Трифонов -“Танцувай с мен 1″ и “Танцувай с мен 2″ – излъчени през 2007 и 2008 по bTV. От 2007 година Памбос е организатор на 5 от най-големите и мащабни салса и латино събития като:

1.Латино парти по случай Св Валентин – Февруари
2.Латино карнавал по улиците на София – Март
3.Празнично латино тържество по случай деня на детето – Юни
4.Латино парти на открито по случай деня на София – Септември
5.Балкански салса конгрес провеждан в Боровец – Октомври
6.Национален салса конгрес в Стара Загора – Февруари
7.Парадайс салса холидей в Св. Власт – Юни
През Август 2009 Памбос и Мария са част от националното турне на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд – No Mercy провело се в 12те най-големи града на България. Веднага след това – Септември 2009 Памбос е поканен като част от журито на международния формат Dancing Stars – 2 излъчван по bTV. През февруари 2011 Памбос и Мария са жури на Танцувай с мен 3, който е част от „Шоуто на Слави“. През май 2011 Памбос е поканен като ко-водещ в сутрешния блок на БНТ 1 – „От близо с Мария“.

Мария

Родена на 01.12.1980 г. в гр. София. Започва да танцува на седем годишна възраст. Занимава се със спортни танци (ballroom и latin) и заедно с Памбос постига клас “B”. Успоредно със спортните танци Мария изучава рокендрол, балет и български народни танци. На 16 годишна възраст за пръв път открива салсата, след което заедно с Памбос продължават танцовата си кариера, ориентирайки се предимно към салса. Заедно вземат участие в множество музикални и рекламни клипове, шоу и телевизионни програми, партита, коктейли и др. През Май 2003 г. сформират група Los Pambos, с която участват като изпълнители и инструктори на множество международни салса фестивали в Лондон, Марсилия, Цюрих, Прага, Милано, Рим, Хамбург, Берлин, Женева, Париж, Атина, Виена, Истанбул, Солун, Букурещ, Констанца, Кан, Бесанкон, Монако, Вашингтон, Лос Анджелес, Маями, Ню Йорк и т.н. През 2003 г. Мария завършва висше образование, дипломирайки се в специалност “Педагогика” към СУ Климент Охридски. Същата година завършва и второ висше образование като се дипломира и по специалност “Треньор по спортни танци” към Националната Спортна Академия. От април 2004 г. Мария е и международен салса съдия –
1.04.2004 Milano Salsa Open cuban, puerto rican, and bachata division.
2.През 2005 3то национално състезание по Салса, 05.2005 финал проведен в рамките на 1st BG Salsa Festival.
3.През 2006 е съдия и на Sofia Salsa Open.
4.През Май 2006 е международен съдия на квалификацията за световното първенство в Лас Вегас.
5.През 2007 е съдия и на състезанията в Пловдив, София и Варна от веригата България Салса Опън.
6.През Май 2008 съдийства на квалификацията за световното първенство проведено в рамките на 4th Fanta Salsa Festival.
7.През Юли 2008 съдийства на квалификацията за световното първенство проведено в рамките на 1st Black Sea Salsa Fest.
8.През Март 2009 съдийства на Social Salsa Open.
9.През Май 2009 съдийства на квалификацията за световното първенство проведено в рамките на 5th Fanta Salsa Festival, част от веригата Купа България.
10.През Октомври 2009 съдийства на квалификацията за световното първенство проведено в рамките на 3тия Балкански Салса Конгрес, част от веригата Купа България.
11.През Декември 2009 съдийства на квалификацията за световното първенство проведено в рамките на 6 тия Коледен Салса Бал, финален кръг от веригата Купа България.
От 2003-2004 учебна година Pambos Dancing Centre отваря врати и за най-малките. Мария успешно ръководи и развива детската школа, която се радва на огромен успех и популярност. През Април 2005 Памбос и Мария са поканени в хореографският екип на танцувалните сцени към американската филмова продукция “Черната Далия” с режисьор Брайън Де Палма. Памбос и Мария са единствените изпълнители от Балканите поканени на LA Salsa Congress. След успешното представяне на Памбос и Мария в шоуто на Слави през Октомври 2006, те получават покана за участие в хореографския екип към проекта на Слави Трифонов -“Танцувай с мен 1″ и “Танцувай с мен 2″ – излъчени през 2007 и 2008 по bTV. През Август 2009 Памбос и Мария са част от националното турне на Слави Трифонов и КуКу бенд – No Mercy провело се в 12те най-големи града на България. Веднага след това – Септември 2009 Мария започва и участието си в международния формат Dancing Stars – 2 излъчван по bTV. През февруари 2011 Памбос и Мария са жури на Танцувай с мен 3, който е част от „Шоуто на Слави“.

 

ЕЛИСАВЕТА

Водещ инструктор и мениджър на работата на Pambos Dancing Center

АНЕЛИЯ

Член на PDCenter и Los Pambos Dance Company от 2004.

ВИКТОРИЯ

Инструктор в Pambos Dancing Center и част от Los Pambos Dance Company

ДИМИТЪР

Танцьор в школата на PDC от 2006г.

ХРИСТО

Част от представителния отбор на Los Pambos Dance Company